Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyesületek, szervezetek képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Egyesületek, szervezetek - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Egyesületek, szervezetek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Fiatal Iparművészek Stúdiója

Fiatal Iparművészek Stúdiója

Pályafutása elején, esetleg a diploma után, sok fiatal alkotó érzi úgy, magukra maradnak az iparművészet, a design világában: nehezebben jutnak információhoz, találnak munkáik utat a közönséghez. Attól tartanak, elhalványulnak, megszakadnak a szakmai kapcsolataik. Ezen gondok megoldására jött létre immár 25 éve, a Fiatal Iparművészek Stúdiója, mely 1990 óta közhasznú Egyesületként, már mint FISE tevékenykedik. Újabban már elektronikus körlevélben tájékoztatjuk tagságunkat a felderített lehetőségekről, pályázatokról; cikkekkel, kiadványokkal és e honlappal is igyekszünk a pályakezdőknek nagyobb publicitást biztosítani. Belvárosi, Kálmán Imre utcai galériánkban, pedig folyamatos bemutatkozási lehetőséget nyújtunk. Ezen a budapesti 10-12 alkalmon kívül, további öt-tíz, csoportos, egyesületi kiállítást küldünk vidéki és európai galériákba.

Képző és Iparművészeti Lektorátus

Képző és Iparművészeti Lektorátus

A Képző- és Iparművészeti Lektorátus mint szakmai igazgatóság a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus (MMIKL) részjogkörű költségvetési egysége. A képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és határterületein az alkotói tevékenység támogatása érdekében működő szakvéleményező, pályázati és dokumentációs szakintézmény.

Kézművesek Baranyai Egyesülete

Kézművesek Baranyai Egyesülete

Egyesületünk 1998-ban öltött hivatalos keretet, akkor 29 kézműves fogtunk össze, hogy mesterségbéli tudásunk továbbadását, mesterségeink megismertetését együttes erővel tudjuk megvalósítani. Akkor Zengővárkonyban találtunk magunknak helyet, a Tájház adott rendezvényeinknek helyszínt. A Tájház akkori állapota siralmas volt és első feladatunk az lett, hogy a pajtát, a huszáristállót rendbe hoztuk. Előbb saját erőnket vetettük be, később pályázati úton nyertünk rá támogatást, volt olyan, hogy az önkormányzat nevében. Ennek köszönhetően a Tájház pajtájában megvalósulhatott a Míves Tojás Múzeum, melynek létrehozásában oroszlánrészünk volt. A múzeum megnyitása egybeesett a falu millenniumi napjával 2000 Virágvasárnapján. Ezt az ünnepséget is közösségünk irányításával, összefogott munkájával valósítottuk meg. Ezzel tettük le az alapját annak, hogy Zengővárkony mostanára egy kis múzeumfalu lett, s büszkén mondhatjuk el, hogy ötleteinkkel mi indítottuk útjára ezt a folyamatot.

KIPE 13

KIPE 13

Egyesületünk tagja , a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetségének. MKITSZ Egyesületünk, a XIII. Kerületi Képző,- és Iparművészek Egyesülete, - röviden a KIPE 13 a rendszerváltás utáni civil szerveződések kezdetén alakult a kerületünkben élő,alkotó vagy más módon ide kapcsolódó képző,- és iparművészek elhatározásából, kezdettől fogva a XIII-Kerületi Önkormányzat támogatásával . Az 1990-es évek elején az egyre kisebb mozgásterű monolit szervezetek már nem voltak képesek régi struktúrájukban megfelelni az újat és mást akarók, a szabadabb mozgást és lehetőséget keresők szándékainak. E szervezetek tagságának egy része vállalkozott a művészeti élet újrafogalmazására Ebben a környezetben egyre fokozódott a nagy mobilitásúkisebb, átláthatóan működő közösségek, társaságok iránti igény.

MKISZ

MKISZ

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége országos hatáskörű szervezet, képzőművészet, iparművészet, tervezőművészet, restaurálás szakágakkal. Több mint fél évszázados eredményes működésén túl a rendszerváltás óta felvállalja az elődszervezetek a 19. század második felében alapított Képzőművészeti Társulat és Iparművészeti Társulat - a művészet és társadalom kapcsolatának megszervezésére irányuló legjobb hagyomány is.

Régiségek felvásárlása

Régiségek felvásárlása

Több évtizedes múltra tekint vissza sikeres családi vállalkozásunk története, melynek során több száz ügyféllel kerültünk kapcsolatba. Régiségkereskedésünkben a festmény felvásárlás és porcelán felvásárlás alkalmával már sokakat mentesítettünk a terhet jelentő portékáktól. Ami Önnek limlom, kacat, ócskaság, másnak kincset érhet! Az értékbecslést az ország teljes területén díjmentesen végezzük. A régiségek felvásárlása a kiszállás helyszínén, készpénzben történik. Hívjon minket Ön is, magas árat kínálunk emlékeiért!

Tuti menü