Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fafaragás képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Fafaragás - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Fafaragás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Farkas Tibor

Farkas Tibor

Farkas Tibor vagyok, fa- illetve csontszobrászkodással foglalkozom. Tevékenységeim közé tartoznak többek között: szobrok, kerti bútorok, fajátékok, kerítések, fából illetve csontból készült dísztárgyak és különböző használati eszközök elkészítése. Amennyiben megtetszik Önnek a következő oldalakon található alkotásokból valamelyik, kérem vegye fel velem a kapcsolatot, valamint abban az esetben is, ha bármilyen egyéni ötlete, elgondolása van.

Makrai Béla

Makrai Béla

Ifj. Makrai Béla vagyok, a Tolna megyei Högyész községben élek. 1990 óta foglalkozom fafaragással. 1993 -ban kerültem egy fafaragó népi iparművész mellé, ahol kitanultam ezt a gyönyörű mesterséget. Még ez évben elkészítettem első játszótéri játékomat. Mesterem javaslatára folyamatosan zsűriztetni kezdtem alkotásaimat a Népi Iparművészeti Tanácsnál és ennek eredményeként 1996 -ban megszereztem a Fafaragó Népi Iparművész cimet, és önálló alkotómunkába kezdtem. Számtalan alkotásom megtalálható az ország több pontján. Minden munkámban fellelhetőek a régi magyar motívumok, megőrizve és felelevenítve ezek szépségeit és hagyományait.

Szollár Zoltán

Szollár Zoltán

Anyai nagyapja asztalos volt, aki hobbi szinten faragott is. Így már gyermekkorában kialakult a fa iránti szeretete. 1990-től farag, '93-ig szakkör jelleggel, majd autodidakta módon képezi magát. Díszkapu kerítéssel, faragással díszitett padok és asztal, kerti szobrok.

Tisza Sándor

Tisza Sándor

Műhelyében népi kisbútorok, gyermekjátékok, faragott fatálak, használati- és dísztárgyak, konyhai eszközök készülnek. A bemutatóteremben a Népi Iparművészeti Tanács és az Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett alkotásai lettek kiállítva. Időnként más szakágakban alkotó kézművesek munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.

Tóth János

Tóth János

Alkotásaimon a dunántúli motívumok jelennek meg. Nem áll távol tőlem a palóc díszítő technika sem, mivel gyermekként ezen a vidéken sok időt eltöltöttem, és megismertettek ezzel a csodálatos rájuk jellemző áttört technikával.

Tuti menü