Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Iparművész linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Iparművész képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 94 db
A magyar iparművészet az ezredfordulón

A magyar iparművészet az ezredfordulón

Az 1933-ban újraindított Magyar Iparművészet című folyóirat tízéves évfordulójára összeállított kötet a kortárs iparművészet műfajairól nyújt áttekintést a művészet iránt érdeklődőknek és a szakma művelőinek. A művészek, művészettörténészek tanulmányai és a mintegy 400 színes műtárgyfotó a magyar iparművészet gazdag világát mutatja be a hagyományos kézművességtől a 21. századi high-techig.

Ábrahám Lajos

Ábrahám Lajos

Kovácsoltvas termékek készítését vállalunk. Több évtized szakmai tapasztalat után, nincs olyan termék amit ne tudnánk elkészíteni. Számunkra fontos a minőség és a szakszerű elkészítés. Vállalunk nagyobb kovácsoltvas termékek, mint kapuk, kerítések, korlátok vagy kisebb tárgyak(gyertyatartó, hőmérő) elkészítését.

Alexandra Art

Alexandra Art

Az Alexander Art célkitűzése, hogy mindenki számára elérhetővé tegye az egyedi mozaik burkolatokat és képeket. minden kedves ügyfelünk számára megtaláljuk a személyre szabott legtökéletesebb megoldást. Hisszük, hogy a ránk jellemző egyedi látásmódon keresztül tudunk ügyfeleinknek, mind szakmailag, mind művészileg tökéletes alkotásokat kínálni, határokon és kultúrákon átívelve.

Antalicz János

Antalicz János

Antalicz János vagyok, tradícionális kőfaragó családból származom és 1992-ben szereztem kőfaragó szakképesítést. Azóta folyamatosan a szakmában dolgozom itthon és külföldön egyaránt. Az évek folyamán más építőipari és díszítőművészeti iparágakban is szaktudást és tapasztalatot szereztem: kőszobrászat, épületszobrászat, műkő, hidegburkolás. Munkáim közül sokat megtalál honlapomon.

Apolló média

Apolló média

Nem kínálunk tömegtermelésben előállított széria termékeket. Hagyományőrző kézműves technikával, egyedileg festett, szabott, és varrt, valódi bőrből készült ajándéktárgyakat gyártunk. A fő darabok 2 mm vastag marhabőrből készülnek, egyes elemekhez (hajtókák, redők, oldalbőrök stb.) sertésbőrt is felhasználunk. Ezenkívül a szokásos bélésanyagokat, fém kiegészítőket alkalmazzuk.

ArtDepo

ArtDepo

Alkalmazott művészet - a nevében hordozza küldetését: a háttérben mindenkor ott áll a mozgatóerő, a Megrendelő, aki az alkotó munka gyümölcseként az álmait valóra váltó, számára élvezhető, szerethető, használható magas művészi értékkel bíró alkotást, műalkotást vár. Az ArtDepo.hu e gondolat jegyében született, és Önnek, a Megrendelőnek szól. Szeretné Ön környezetét, személyes használati tárgyait, otthonát, irodáját vagy üzlethelyiségét művészi igényességgel megtervezni, kivitelezni, felszerelni vagy berendezni? Az ArtDepo.hu ebben az Ön koncentrált forrása.

Barakonyi kerámia

Barakonyi kerámia

Honlapomon számos kézzel készített kerámia terméket találhat meg, mint pl. mázas cserépedények, háztartási főzőedények, sütőformák, étkészlet, teáskészlet, bögre, kancsó, korsó, mézes és vajtartó, szalvétatartó, továbbá készítek égetett kerámia dísztárgyakat (pl. falitál, kerámia váza) és kerámia házszámtáblát is. Nézzen szét fazekas műhelyemben akár kézműves vagy iparműves ajándékot, akár lakberendezési vagy konyhai használati tárgyat keres!

Baranyai kerámia

Baranyai kerámia

A műhely története 1975-ben kezdődött amikor Baranyi János és Baranyi Jánosné népi iparművész önálló vállalkozásba kezdtek. Előtte hosszú éveken át dolgoztak, először Hódmezővásárhelyen, Vékony Sándornál az országos hírű népi iparművésznél, majd Városlődön az 1968-ban újrainduló Majolikagyárban. A régi városlődi szín- és formavilág felkutatása után, továbbra is fenntartották ezt a környékre jellemző stílust, amely máig jellemzi termékeinket.

Bezdány Zsolt

Bezdány Zsolt

Webáruházunkban kizárólag saját készítésű bőrtermékeinket mutatjuk be Önnek. Találhat bőr képeket és használati tárgyakat is készletünkben. Egyéni igényeket is szeretnénk kielégíteni, így ha nem találkozik elképzelésével, forduljon hozzánk bizalommal, s csapatunkkal igyekszünk megvalósítani ötletét!

Hirdetés
Botta Mónika

Botta Mónika

Újra felfedezését éli napjainkban a nemez, a hagyományokat tisztelők és az iparművészetet kedvelők között egyaránt. A népművészethez és az iparművészethez való vonzódásból születtek munkáim, a színek, formák, díszítések különös keveredésével.

Böjti Zsolt

Böjti Zsolt

Mezőgazdasági szerszámok (ekevas, csoroszlya, borona stb.), háztáji szerszámok (fejsze, csákány, késlapok, vágók) melegalakítása, javítása, élezése, edzése Egyedi tervezésû, kézi megmunkálású díszkovács munkák készítése, javítása.

Bőrdíszműves vállalkozás

Bőrdíszműves vállalkozás

Termékeinket hagyományőrző kézműves technikával, natúr vagy színes bőrből, egy vagy több szín kombinációjával, rátétes vagy kézzel festett díszítéssel készítjük. Bőrdíszműves gyártmányaink a reklám és ajándéktárgyak, mappák, derékszíjak, övtáskák, borosüveg csomagolások, apróáruk, brifkók, pénztárcák, levéltárcák, frakktárcák, erszények, cigarettatartók, kulcstartók, szemüvegtokok, tolltartók, névjegytartók, használati eszközök, táskák, hátizsákok, iszákok, kutyaruhák, kisállat szállító táskák, stb. Nem forgalmazunk tömegtermelésben előállított széria termékeket, importárukat. Igény esetén megtervezzük, elkészítjük az Ön által elképzelt bőrdíszműves, bőrös mintadarabot. Lehetőséget adunk az anyagminőség, szín és a minta meghatározására, a kiegészítők kiválasztására (az alapanyagok beszerezhetősége szabhat bizonyos határokat). Szolgáltatásunk teljes körű, vállaljuk a tervezést, és a gyártáson át a késztermék postázását, szállítását is.

Crystal Crafts World

Crystal Crafts World

Nagy József üvegműves, gravírozó munkásságáról és alkotásairól szóló online bemutatóterem a legkülönfélébb témákkal díszített ólomkristály és optikai kristály termékek galériájával. A weboldalon különleges aprólékossággal díszített vázák, gyümölcstálak, poharak és asztali díszek gyűjteménye látható.

Design a 21. században

Design a 21. században

A design új irányai a tömegtermeléstől a kísérleti törekvésekig. A könyv a legutóbbi évek azon építészeti és iparművészeti alkotásaiból ad válogatást, amelyek az utóbbi években meghatározóvá váltak. Marcus Fairs építészeti szakíró ebben a kötetben az új irányzatokat és azokat a kérdéseket mutatja be, amelyek a 20. századi formaelveket megújító tervezőket foglalkoztatják.

Dobos krisztina

Dobos krisztina

Műhelyemben hagyományos, kézműves technikákat alkalmazva, kizárólag első osztályú, kiváló minőségű bőrök felhasználásával készítek egyedi táskákat, motorostáskákat, tarsolyokat, öveket, övtáskákat, mellényeket stb.

Egyedi gyártású kovácsoltvas korlát

Egyedi gyártású kovácsoltvas korlát

Válogasson közel 1800 minőségi, időtálló és kifinomult kovácsoltvas kapu, kerítés és kiegészítő között a Polswat webáruházban! Megtervezzük, legyártjuk és beszereljük álmai kovácsoltvas kerítését, mellyel egyedivé teheti otthonát és udvarát. Kínálatunkban egyszerű, hagyományos és modern darabokat egyaránt talál. Tekintse meg lakatos munkáinkat, gondoskodjon értékei védelméről egy ellenálló kovácsoltvas korláttal vagy kerítéssel! Nézze meg vasanyagból készült dísztárgyainkat is - lepje meg szeretteit ezek egyikével!

Egyedi megoldások kalocsai hímzésre

Egyedi megoldások kalocsai hímzésre

Napjainkban a reneszánszát éli a kalocsai hímzés, és a hímzett ruhadarabok. A trendek elsősorban a ruhadarabok egy-egy mintacsokorral való díszítése irányába mutatnak. Megjelenik blúzon, ingen, pólón, női ruhákon. Alkalmazása terjed farmerek, férfi ruházat és kiegészítők díszítésére is. A minták, motívumok a házakon alkalmazott falfestés mintáit követték a hímzéseken is. Igen elterjedt volt a virágornamentika, amelyek a mezőkön és kertekben megtalálható virágokat tartalmazták: ibolya, csillagvirág, liliom, pillevirág, tulipán, szegfű, harangvirág, margaréta, orgona, fukszia, árvácska, rózsa, rózsabimbó, a híres kalocsai piros paprika, különböző bogyók, nefelejcs, gyöngyvirág stb. Vállaljuk felsőruházatokba hímzések készítését, igény esetében saját ruházatra is készítünk hímzést. Póló, ing, blúz, nadrág, kabát, bőrdíszműves termékek díszítésére alkalmazzuk a kalocsai mintát.

Tuti menü