Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kőfaragók, szobrászok képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Kőfaragók, szobrászok - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Kőfaragók, szobrászok
Keresés
Találatok száma - 7 db
Antalicz János

Antalicz János

Antalicz János vagyok, tradícionális kőfaragó családból származom és 1992-ben szereztem kőfaragó szakképesítést. Azóta folyamatosan a szakmában dolgozom itthon és külföldön egyaránt. Az évek folyamán más építőipari és díszítőművészeti iparágakban is szaktudást és tapasztalatot szereztem: kőszobrászat, épületszobrászat, műkő, hidegburkolás. Munkáim közül sokat megtalál honlapomon.

Ferdics Béla

Ferdics Béla

Grafikai kompozíciók (monotípiák, ceruza- és tusrajzok, akvarellek) mellett üveg-, kő-, fa- plasztikákat, térobjekteket, installációkat készít. Műveinek jellemző vonása az anyagok, a kivitelezési technikák ötvözése. Üvegművészeti tevékenysége mellett illusztrátori munkásságot is kifejt, számos könyv, illetve folyóirat jelent meg kísérőrajzaival.

Filó kőfaragás

Filó kőfaragás

Filó György vagyok. Kőfaragó tanulmányaimat 1962-ben kezdtem Budapesten. Tanulmányaim elvégzése után Kőfaragó és Szobrászipari vállallatnál dolgoztam kőfaragó és kőhelyezőként. 1972-ben kezdtem a vállalkozást. Később a Kőfaragó Vállalatnál Művezetőként dolgoztam. 1992-ben alakítottam a Betéti Társaságot fiammal és két vömmel, melyet 14 fővel a mai napig üzemeltetünk.

Józsa Lajos

Józsa Lajos

Józsa Lajos 1944. november 7-én született Debrecenben. Képzőművészeti körben végzett tanulmányokat Budapesten, mestere: Kirchmayer Károly volt. A magyar gasztronómiai kultúra megőrzésében, nemzetközi elismerésében végzett munkássága elismeréseként a Fehérasztal Lovagrend nagy ezüst keresztje kitüntetést kapta.

Káveczki Pál

Káveczki Pál

Az általános iskola elvégzése után véletlenszerűen választottam a kőfaragó szakmát. A Budapesten található Építőipari és Díszítőművészeti Szakképző Iskolába jelentkeztem. Itt négy évig tanultam kőfaragást. A tanműhelyünk először az Épkő Kft-nél. majd a Reneszánsz Rt.-nél volt. Az iskolát a kőfaragó évfolyam legeredményesebb tanulójaként végeztem, majd jelentkeztem a műemléki díszítő kőfaragó szakmára. Mielőtt belekezdtem az új mesterség elsajátításába, a nyári szünet folyamán részt vettem néhány társammal az Európai Kőfaragó Fesztiválon, ahol csapatmunkában első helyezést értünk el. Az iskola elvégzése után rövid ideig Franciaországban dolgoztam, ahol templomot restauráltunk. Hazaérkezésem után még két vállalkozásnál vállaltam munkát, mielőtt magam is az lettem. Ezeken a helyeken nagy munkatapasztalatot szereztem. Tekintse meg honlapomat!

Kőmozaikművészet

Kőmozaikművészet

Cégünk a legegyedibb kőmozaik burkolatokat gyártja és forgalmazza mind a hazai és külföldi piacokon egyaránt. Bármilyen egyedi kérését a Megrendelőnek elkészítjük méretben és stílusban egyaránt. Figyelemmel tartjuk a legújabb divatos megoldásokat is amik felbukkannak a világ belsőépítészeti megoldásai között ezzel lehetőséget nyújtunk a hazai vásárlóknak is, hogy elérhetővé váljon számukra otthonuk kialakításához. Munkásságunk eltelt időtartalma alatt szinte mindenfajta műszaki szakmai kérdéssel találkoztunk már, így nyugodtan merjük ajánlani termékeinket akár freskódíszítésre.

Papp Emil

Papp Emil

Családunkban a kőfaragásnak hagyománya van, ugyanis több generációra tekint vissza a mesterség. 15 év alatt nagyapám és édesapám mellett elsajátítottam a mesterséget. Tudásomat tovább fejlesztettem, 2 évig, Magyarországon. Referencia munkáim bizonyítanak, amelyek országszerte láthatók.

Tuti menü