Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Múzeumok, galériák képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Múzeumok, galériák - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Múzeumok, galériák
Keresés
Találatok száma - 9 db
ArtDepo

ArtDepo

Alkalmazott művészet - a nevében hordozza küldetését: a háttérben mindenkor ott áll a mozgatóerő, a Megrendelő, aki az alkotó munka gyümölcseként az álmait valóra váltó, számára élvezhető, szerethető, használható magas művészi értékkel bíró alkotást, műalkotást vár. Az ArtDepo.hu e gondolat jegyében született, és Önnek, a Megrendelőnek szól. Szeretné Ön környezetét, személyes használati tárgyait, otthonát, irodáját vagy üzlethelyiségét művészi igényességgel megtervezni, kivitelezni, felszerelni vagy berendezni? Az ArtDepo.hu ebben az Ön koncentrált forrása.

Hungart

Hungart

A Hungart célja tagjai és a magyar, valamint a kölcsönös képviseleti szerződések keretében a külföldi vizuális alkotóművészek, valamint jogutódaik szerzői jogi védelmének fokozott érvényesítése, mind belföldön, mind külföldön, kiegészítő tevékenységként a kortárs vizuális alkotóművészet támogatása. A Hungart a tevékenységéből nyereséget nem képez (nonprofit szervezet).

Iparművészeti Múzeum

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum elsődleges célja az iparművészet alkotásainak gyűjtése, regisztrálása, dokumentálása, tudományos vizsgálata, a nemzeti kultúrkincs részeként való őrzése és bemutatása, s általa a tárgy- és környezetkultúra értékeinek közvetítése az oktatás, a nevelés, a közművelődés céljából. A múzeumi világ létének, mindennapi működési kontextusának megváltozásából következően az Iparművészeti Múzeum működési filozófiáját is újra kell gondolni, s a múzeumnak az új, 21. századi környezetben is definiálnia kell önmagát. Ennek az öndefiníciós folyamatnak az eredménye az Iparművészeti Múzeum működésében, azaz kiállítási, kutatási, gyűjteményezési és kommunikációs tevékenységében való megújulás.

Isis galéria

Isis galéria

Az Isis Galéria a város szívében, és mégis a Városházához vezető mellékutca csendjében, extravagáns üzletek sorában, diszkrést eleganciával hívja a szépre vágyó látogatókat. A betekintő kirakat hetente megújuló műtárgyai szinte vonzzák az érdeklődőt. Az üzlet bája az a labirintus, amely mindig beljebb és beljebb csalogatja a vendéget.

Körmendi Galéria

Körmendi Galéria

Az elmúlt 20 éves tevékenysége során a Galéria több mint 325 művészt állított ki, de természetesen sokkal többel foglalkozott. A Galéria az általa elért eredményeket a kortárs művészet terjesztése érdekében, kutatásait, könyveit, katalógusait, filmjeit, fotóit a nagy nyilvánosság számára a különböző internetes fórumokon ingyenesen elérhetővé teszi és folyamatosan bővíti a kereshető anyagot.

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Önálló múzeumként 1957 óta működik. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött.

Nagytétényi Kastélymúzeum

Nagytétényi Kastélymúzeum

A 18. században épült, parkkal körülvett Száraz-Rudnyánszky kastély újra látogatható: felújítva, eredeti pompájában várja látogatóit. Pillantson be a barokk kastély falai mögé: termeiben tekinthető meg az Iparművészeti Múzeum állandó bútortörténeti kiállítása, mely Európában egyedülálló módon és gazdagságban mutatja be a bútorművesség kézműves korszakát a 14. századtól a 19. sz. közepéig.

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

Népi Iparművészeti Gyűjtemény

A paraszti munka mellett a parasztok, pásztorok mindennapi életük és szükségleteik használati tárgyait maguk készítették. A közösség igénye, ízlése és elvárásai határozták meg és befolyásolták munkájukat. Természetesen volt lehetőség egyéni alkotásra és újításra, de az egyén alkotó tevékenységét a hagyomány korlátozta, minden újat a meglévő, közösség által meghatározott normarendszerhez kellett igazítania. A népművészet meghatározásánál tehát lényeges tényezőként soroltuk fel a hagyományt és a helyi ízlést, illetve a kettő által kialakított helyi stílust.

Tükörben a világ

Tükörben a világ

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném? A Tükörben a Világ színes, kacskaringós vízió temérdek installációval és játékkal. Célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása: az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára.

Tuti menü