Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Oktatás képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Oktatás - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Oktatás
Keresés
Találatok száma - 4 db
Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és kollégium

Kós Károly Művészeti Szakközépiskola és kollégium

A Kós Károly Művészeti Szakképző Iskola és Kollégium 5 évfolyamos párhuzamos képzést nyújt 8 általánost végzett fiataloknak. 1992 óta fogadjuk a művészetek iránt érdeklődő, kreatív fiatalokat. Diákjaink már 9. évfolyamtól párhuzamosan készülnek az érettségi és szakképesítő vizsgára. Érettségit a 12. évfolyam, szakképesítő vizsgát a 13. évfolyam végén tesznek. Szakmai gyakorlatot iskolánk korszerű tanműhelyeiben, műtermeiben szereznek tanulóink iparművészeti egyetemet végzett művésztanárok irányításával.

Magyar Iparművészeti Egyetem

Magyar Iparművészeti Egyetem

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem letéteményese a teljes körű egyetemi szintű, tradicionális iparművészet-oktatás mellett az egyetemi szintű designer, építész és vizuális kommunikáció tervező képzésnek. A MOME oktatási tevékenysége arra irányul, hogy a művészi tehetséggel bíró hallgatókban kialakuljon képességeik célirányos működtetésének feltétele. Az egyetem vállalt törekvése, hogy tudatos alkotó egyéniségeket képezzen, akik alkalmasak a művészeti területükön adódó feladatok magas szintű megoldására. A művészképzés mellett rajztanári képzéssel járul hozzá a vizuális kultúra általános szintjének emelkedéséhez, továbbá művészeti-menedzserképzéssel gondoskodik a gazdaság egyes ágazatai és a művészi tevékenység közötti kapcsolat létrejöttéről is.

Magyar Képzőművészeti Egyetem

Magyar Képzőművészeti Egyetem

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) küldetése, hogy a képzőművészetet, annak oktatását önálló hivatásként választó hallgatóknak biztosítsa a szükséges, magas szintű ismeretek elsajátítását, egyéniségük szabad kifejlődését, a felelős értelmiségivé válás lehetőségét. Az ezt szolgáló oktató, kutató és alkotómunka illeszkedik a magyar és az európai kultúra hagyományaihoz és értelmezi a művészi jelenségeket. Az egyetem az Európai Egyetemek Magna Chartájának és a magyar Felsőoktatási Törvénynek megfelelő autonóm intézmény. Ennek biztosítéka az intézményi önkormányzat.

Művészeti szakközépiskola

Művészeti szakközépiskola

1981 szeptemberében Győr marcalvárosi lakótelepén egy 24 tantermes általános művelődési központ kezdte meg a működését. Intézményünkben a rajztagozat 1984-ben, a kézműves szakképzés 1994-ben Szegediné Bozzay Katalin igazgató és Baranyai Zoltánné egységvezető irányításával szerveződött. Az iparművészeti jellegű kézműves képzés beindításával célunk az volt, hogy a tisztességes színvonalú közismereti képzésre egy olyan magas szintű művészeti alapozó és kézműves gyakorlatot építsünk, amely lehetővé teszi, biztosítja a művészeti igényű regionális szakember-utánpótlást.

Tuti menü