Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Textíl, selyem, nemez képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Textíl, selyem, nemez - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Textíl, selyem, nemez
Keresés
Találatok száma - 11 db
Botta Mónika

Botta Mónika

Újra felfedezését éli napjainkban a nemez, a hagyományokat tisztelők és az iparművészetet kedvelők között egyaránt. A népművészethez és az iparművészethez való vonzódásból születtek munkáim, a színek, formák, díszítések különös keveredésével.

Egyedi megoldások kalocsai hímzésre

Egyedi megoldások kalocsai hímzésre

Napjainkban a reneszánszát éli a kalocsai hímzés, és a hímzett ruhadarabok. A trendek elsősorban a ruhadarabok egy-egy mintacsokorral való díszítése irányába mutatnak. Megjelenik blúzon, ingen, pólón, női ruhákon. Alkalmazása terjed farmerek, férfi ruházat és kiegészítők díszítésére is. A minták, motívumok a házakon alkalmazott falfestés mintáit követték a hímzéseken is. Igen elterjedt volt a virágornamentika, amelyek a mezőkön és kertekben megtalálható virágokat tartalmazták: ibolya, csillagvirág, liliom, pillevirág, tulipán, szegfű, harangvirág, margaréta, orgona, fukszia, árvácska, rózsa, rózsabimbó, a híres kalocsai piros paprika, különböző bogyók, nefelejcs, gyöngyvirág stb. Vállaljuk felsőruházatokba hímzések készítését, igény esetében saját ruházatra is készítünk hímzést. Póló, ing, blúz, nadrág, kabát, bőrdíszműves termékek díszítésére alkalmazzuk a kalocsai mintát.

Hímzett blúzok, terítők nagy választékban!

Hímzett blúzok, terítők nagy választékban!

Szívesen gyönyörködik népművészeti alkotásokban? Külföldi ismerősét lepné meg? Esküvői ajándék után kutat? A Forrás Galéria gazdag kínálatában mindezeket meg fogja találni. Választékunkban éppúgy fellelhető ezerféle népi kerámia, mint a hagyományos mintákat viselő ruhadarabok, a kalocsai ruha, a hímzett blúz. Használja lakása berendezéséhez is a népi iparművészet legszebb darabjait! Nálunk elérhetőek olyan különlegességek is, mint az eredeti csikóbőrös kulacs vagy a kalocsai hímzett terítő. Nézzen körül nálunk!

Kiss Sándorné

Kiss Sándorné

Kiss Sándorné (Tímea) vagyok, Gyálon élő varrónő és textiljáték-készítő. Gyermekkorom óta, a legkedvesebb időtöltésem a kézimunka. Sokféle technikát szeretek: kötés, goblenezés, riselés, keresztszemes hímzés, patchwork, lámpakészítés szalvéta technikával, babakészítés.

Kőhegyi Margit

Kőhegyi Margit

A lakberendezés nélkülözhetetlen kelléke a - bútorokkal, az ajtókkal és ablakokkal, a lakástextilekkel és azok színeivel finoman egybevágó - képek a falon. Kőhegyi Margit kézzel festett selyemképei különleges hangulatot varázsolnak otthonába. Hol eleven, izzó színekkel, hol elmosódó pasztell-árnyalatokkal alakítja ki képei ízét és zamatát. Virágképei, melyek a selymen kelnek életre, a szobákba viszik az illatos tavaszi szellőt, vagy éppen meseképeiben elevenednek meg a gyerekek előtt újra meg újra a népmesék szereplői. Találhatnak selyemre készített reprodukciókat a nagy mestereket kedvelők is. Vigyen különleges enteriőrt hétköznapjaiba, vagy ajándékozza meg szeretteit egy nem mindennapi élménnyel.

Major Laura

Major Laura

A nemezelés a legősibb technikák egyike. A nomád népek előszeretettel alkalmazták. Gyapjút és különféle állati szőröket dolgoztak össze hosszadalmas kézi megmunkálással és alakítottak ki belőle tartós, az időjárási viszontagságoktól sikeresen megóvó anyagot, amely célszerűsége mellett tetszetősnek is bizonyult. Ez a tiszta forrás szolgált ihletként, azonban a nemezelés ősi technika sajátossá, egyedivé és korszerűvé vált azáltal, hogy - NUNO technikát alkalmazva - a művész társította a legfinomabb merinói gyapjút és a hernyóselymet.

Nagyné Kovács Julianna

Nagyné Kovács Julianna

Nagyné Kovács Julianna vagyok, 1960-ban születtem. Dunakeszin élek a családommal. Néhány éve találkoztam a selyemfestészettel, az anyag szépsége, finomsága és a rajta szétfutó festék határtalan lehetősége nagy hatással van rám. Próbálom a selyem és saját korlátaimat tágítani. Sok szeretettel ajánlom figyelmükbe képeimet, remélem sikerül Önöket néhány percre elbűvölni.

Senior és Méta tervezők

Senior és Méta tervezők

Az újra életre hívott Senior és Méta szabadidőruhák fiatal tervezőinek bemutató oldala. Sok tervezővel dolgoznak, így a lista folyamatosan frissül aszerint, hogy az aktuális kollekciót ki tervezte. Az első kollekcióba csőkedóra, í és bejus munkája kapott helyet. Mindhárom tervező kreatív, tehetséges fiatal, akiket fölkért a gyártó. Nem a hagyományos divattervezőkkel dolgoznak, hanem olyan emberekkel, akik más területen dolgoznak, tanulnak, de tudják, mit szeretnének hordani.

Silkyway

Silkyway

Mécs-Szilágyi Nóra, selyemfestő iparművész vagyok. 1981-ben születtem Budapesten, jelenleg is itt élek és alkotok. A különböző kézműves technikákkal kiskorom óta foglalkozom, de szakmaként 2009-ben választottam a selyemfestést és a textiltervezést. Mindigis jelen volt az életemben a szépre, harmonikusra törekvés, akár a környezetemben, akár önmagamban. E kettőt - a kintet és bentet - szándékozom összekötni selyemkendőimmel, ruháimmal és ékszereimmel. Célom, hogy harmonizáló, gyógyító, a lelket olykor megnyugtató, olykor feltüzelő alkotásaim közt mindenki megtalálja azt, amire szüksége van, ami neki szép és aktuális.

Hirdetés
Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

Tolnai Kékfestő Műhely és Múzeum

A Tolnai Kékfestő Műhely igen tekintélyes múltra tekint vissza, 1810-ben alapították. A mai napig a régi eszközökkel, gépekkel és több száz különböző mintafával dolgozunk. A még műhelyként is működő múzeum csoportosan látogatható tavasztól őszig. A látogatóknak bemutatót tartunk mintázásból, valamint végignézhetik a műhelyt és megismerhetik a gépeket, munkafolyamatokat. A bemutató kb.30 perc élőszóban. Vásárlási lehetőség az itt készült termékekből: méteráruk, terítők, szalvéták, kötények, párnák, különböző ajándéktárgyak. Műhelyünkbe előzetes bejelentkezés után várjuk sok szeretettel a kedves látogatókat, valamint egész évben megtalálhatóak vagyunk különböző kézműves vásárokon, melyek listáját honlapunkon folyamatosan frissítjük.

Vera Ikon textilműhely

Vera Ikon textilműhely

Munkáimat kiállításra, megrendelésre, ajándékba és egyben saját örömömre is készítem. Mind egyedi, minőségi, nagyrészt kézzel készített darab, melyeket magam tervezek és kivitelezek. Játszom és élvezem, ahogy a kifeszült selymen tovafut a festék, ahogy az eltérő színű gyapjú szálai összeölelkeznek, ahogy a tarka fonalak elborítják a vásznat, ahogy a varrógép tűje halk kopogással helyet fúr a cérnának, ahogy a kristályokon és fémszálakon táncol a fény...

Tuti menü