Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Üveg, ólomkristály képes leírás - Iparművész.tlap.hu
részletek »

Üveg, ólomkristály - Iparművész.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: iparmuvesz.tlap.hu » Üveg, ólomkristály
Keresés
Találatok száma - 8 db
Crystal Crafts World

Crystal Crafts World

Nagy József üvegműves, gravírozó munkásságáról és alkotásairól szóló online bemutatóterem a legkülönfélébb témákkal díszített ólomkristály és optikai kristály termékek galériájával. A weboldalon különleges aprólékossággal díszített vázák, gyümölcstálak, poharak és asztali díszek gyűjteménye látható.

Gyöngyfűzés

Gyöngyfűzés

Számos ékszer, nyaklánc, karkötő elkészíthető gyöngyből is, melyhez segítséget nyújtok ebben a blogban. Gyöngyfűzéssel és gyöngyszövéssel mutatok be mintákat, technikákat az elkezdéstől a befejezésig. Kezdési, toldási, befejezési és rögzítési módokat ismertetek, továbbá az alap hozzávalókon túl minden egyes munkának a konkrét anyagszükségletét is leírom. Az elkészítésüket képekkel, sablonokkal, mintaötletekkel segítem. Jó szórakozást!

Mata Kristály

Mata Kristály

Az üvegboltok kirakatai mögött sorakozó kristályok láttán a laikus szemlélő azt hihetné, a törékeny üvegtárgyakat csakis megmunkáltságuk, díszítettségük, s az üveg minősége különbözteti meg egymástól. A szakértők és a gyűjtők azonban tudják: a kristály több mint egyszerű használati vagy díszítő eszköz.

Poise Crystal Bt.

Poise Crystal Bt.

Csóli Csaba üvegcsiszoló-mesterként 1980-ban fogott egyéni vállalkozásba Pusztazámoron, megalapozva ezzel a jelenlegi céget. Kezdetben kristályüveg-csiszolással foglalkozott, de a vállalkozás idővel kinőtte kezdeti kereteit: 2000-ben megalakult a Poise Betéti Társaság. Az új cég elsősorban nyers ólomkristály termékek importjára szakosodott. Nagykereskedelmi formában forgalmazza Európa neves üveggyárainak félkész termékeit főként a hazai mesterek, kisebb vállalatok számára.

Solymár Károly

Solymár Károly

A 'Solymár Kristály' üvegcsiszoló műhelyt és üzletet 1966-ban nagyapám, Solymár Károly alapította, melyet én 1987-ben vettem át. Évszázadok tudása rejlik a kézműves technikával készült műremekek mögött. A szakmai műhelytitkokra, fortélyokra, amelyeket nagyapámtól lestem el, úgy vigyázok én is, akár egy drága, családi kincsre.

Tiffany üvegek - Tiffany Design Bt.

Tiffany üvegek - Tiffany Design Bt.

Tiffany Design: Tiffany, ólomüvegek készítése. Egyedi tiffany üveg lámpák, türök, ablakdíszek, tiffany ablak és ajtó üvegek.1990 óta foglalkozunk Tiffany üveg készítéssel. Az elmúlt 20 év tapasztalatait felhasználva ma már különleges technikai megoldásokat tudunk felhasználni.Magas minőségi követelményeknek megfelelő ólomüveg lámpabúrák Térbeli kompozíciók Nagyobb felületek üvegezése Tiffany üveg technikával

Üvegtégla művészet

Üvegtégla művészet

Olyan egyedi művész üvegtéglákat kínálunk vásárlóinknak, amiket idáig a hazai piac még nem használt. Az egyszerű fajtától egészen azon luxus művész darabokig, amivel az otthonok teljes mértékű egyedi miliőt kapnak, közvetítve az otthon tulajdonosának ízlését. A művészi üvegtéglák készítése egy teljes új technológia az üvegművészet területén, teljesen új korszakot nyitva az üvegtégla eddig megismert fogalmának. Belsőépítészek remek segítőtársa eme művészi termék a különleges alkotások létrehozásában.

Viczán Zoltán

Viczán Zoltán

Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár... :-) Valahogy igy van ez az üveggel is. Ólomüvegnek nevezzük azokat az üvegeket melyek legalább 24% ólomoxidot (Pbo) tartalmaznak. Kristálynak nevezzük azokat az üvegeket melyeket csiszolással díszítettek. (akkor is ha nem tartalmaznak ólomoxidot!) Ólomkristálynak nevezzük azokat a legalább 24% ólomoxid (Pbo) tartalmú üvegeket melyeket csiszolással díszítettek. Sajnos elég komoly fogalomzavar van ez ügyben ami főként abból adódik hogy nagyobb üveggyárak (nem hazai gyárakra gondolok) préselt, időnként valódi csiszolást utánzó termékeiket ólomkristály néven hozzák forgalomba. Ma már a szakmában is a kristály szót használják akkor is ha csak az üveg anyagáról beszélnek. Tanulság: nem minden kristály ami fénylik! :-)

Tuti menü